Projekt
Det Goda Vattnet
Plats
Lund
Årtal
2021

Vårt nästa spännande projekt i området Södra Brunnshög som växer upp kring forskningsanläggningarna ESS och Max IV.
Det Goda Vattnet är ett flerbostadshus med en mångfald i planlösning. Det finns totalt 61 lägenheter, varav 49 är lägenheter och 12 staplade radhus. Paulssons tradition och erfarenhet av byggprojekt möter ett djärvt nytänkande och en stor portion kreativitet hos vår samarbetspartner de mångfalt prisbelönade Hauschild+Siegel Architecture i detta gemensamma husprojekt.
Radhusen har trädgård eller takterrass, 1- 5 rums lägenheter med loggia eller balkong, etagelägenheter i suterräng intill naturpoolen eller under sadeltak med mysig, romantisk utsikt över slätten. Huset är klätt i slät träfasad med stående eller liggande panel och sadeltak med solceller. Bärande väggar och bjälklag i platsbyggd betong som återkommer i lägenheterna i sitt råa och stabila ursprung. Köket är gjort av återvinningsbart material i minimalistisk och färgrik form. Ekologi och hållbarhet är en framträdande och medveten del i projektet. Utöver boende finns tillgång till gästlägenhet, naturpool och bastu, samt badbalkong med panoramautsikt och en artrik vacker trädgård.

Det Goda Vattnet
Projekt
Brf Stadskajen
Plats
Landskrona
Årtal
2018

Paulssons har uppfört 44 bostadsrättslägenheter på Stadskajen i Landskrona. Fastigheten är belägen alldeles vid kajkanten och med utmärkta pendlingsmöjligheter.
På platsen har även "Hotel Öresund Conference & Spa" uppförts. Ett hotell i internationell stil väl värt ett besök! Ett helt nytt hotell invigt i oktober 2018 med 125 rum, konferensutrymmen med plats för 220 personer, restaurang med stor uteservering mot vattnet och på femte våningen ligger hotellets Spa med utomhuspool, jacuzzi samt en rooftop bar med havsutsikt. Hotellet ägs och drivs av Thandagruppen.

Projekt
Brf Juvelen
Plats
Lund
Årtal
2017

Paulssons har uppfört ett 10-våningshus, Brf Juvelen, med 23 bostadsrättslägenheter på Sockerbruksområdet, alldeles intill Kristallen – Lunds nya kommunhus.

Projekt
Brf Sockerkokaren (fd. Brf Bjeredsparken 2)
Plats
Lund
Årtal
2013

Paulssons har uppfört Brf Sockerkokaren (tidigare namn Brf Bjeredsparken 2) på Sockerbruksområdet, beläget centralt i Lund, med 69 lägenheter och 3 lokaler. Huset har byggts av NCC för Paulssons Fastigheter AB i Lund och det ritades av Mårten Belin på arkitektbyrån Sydark Konstruera i Malmö. Huset är mellan 5 och 7 våningar högt och flera av lägenheterna på översta våningen har en takterrass. Lägenheterna var färdiga för inflyttning under december 2013 och januari 2014. Fastigheten ligger i närheten av järnvägsstationen och är granne till kommunhuset "Kristallen".

Till Brf Sockerkokaren
Projekt
Brf Trollebergsparken
Plats
Lund
Årtal
2011

I slutet av 2011 stod Brf Trollebergsparken på väster klart för inflyttning, 38 lägenheter och lokaler i markplan.

Till Brf Trollebergsparken
Projekt
Brf Safiren
Plats
Lund
Årtal
2009

Brf Safiren med 68 lägenheter (inflytt hösten 2009) på Margaretav./Baravägen

Till Brf Safiren
Projekt
Brf Opalen
Plats
Lund
Årtal
2007

Paulssons Fastigheter har uppfört 56 lägenheter på Karl XII-gatan 20 i Lund, precis till Magasinet vid Kung Oscars Väg.

Till Brf Opalen
Projekt
Brf Diamanten
Plats
Lund
Årtal
2005

Paulssons Fastigheter har uppfört 72 lägenheter på Spoelagatan 16 i Lund, i ett projekt som innebar total rivning av tidigare lägenheter.

Till Brf Diamanten
Projekt
Brf Drottning Viktoria
Plats
Lund
Årtal
2002

Brf Drottning Viktoria, granne med Victoria stadion och Sofiaparken norr om centrum.

Projekt
Brf Gamla Bryggeriet
Plats
Lund
Årtal
2000

I Gamla Bryggeriets lokaler från 19xx har det inretts 18 lägenheter.

Projekt
Brf Bjeredsparken
Plats
Lund
Årtal
2012

Bostadsrättsföreningen Bjeredsparken omfattar 56 lägenheter och 3 lokaler och är beläget centralt Lund.