Område
Lund

I Lund är Paulssons en av de största privata fastighetsägarna med ett bestånd som består av cirka 50.000 kvm fördelat på hälften bostäder och hälften kommersiella objekt. Vi har i dagsläget cirka 250 lägenheter och 100 kommersiella lokaler i Lund.

Den första fastigheten i Lund förvärvades 1960 och i denna fastighet startade Arne Paulsson upp sin glasmästeriverksamhet. År 1994, när glasmästeriverksamheten överläts, förvärvades nio hyresbostadsfastigheter i Lund med omnejd. Fastighetsbeståndet har sedan dess växt betydligt.

I centrala Lund har vi flertalet äldre fastigheter från förra sekelskiftet med många vackra bostäder med hög takhöjd, kakelugnar och dekorativa stukaturer.

Inom kvarteret Apotekaren beläget mitt i centrum är delar av fastigheterna från 1800-talet med inslag så långt bak i tiden som från 1600-talet på sina ställen. Fastigheterna har genomgående kommersiell verksamhet i markplan samt bostäder med inslag av bland annat kontorslokaler och tandläkarpraktiker.

I centrum har vi även rent kommersiella fastigheter såsom butiksgränden mellan Klostergatan och Bytaregatan samt Bruniushuset på Mårtenstorget.

Nära centralstationen i Lund, nordväst från centrum,

ligger vackra sekelskifteshus uppförda i början av 1900-talet med såväl paradläge intill Clemenstorget som mer norrut mot Kung Oscarsbro. Lägenheterna har mycket charm med gamla serveringsgångar, spegeldörrar och vacker stukatur i kombination med modernare kök och badrum.

I västra Lund har vi fem fastigheter i grön, lummig miljö som uppfördes på 40-talet. Lägenheterna har funktionella planlösningar som avspeglar det årtiondet. Fastigheterna består främst av mindre lägenheter.

Vi finns representerade även i den norra delen av Lund. Nära sjukhusområdet vid Sofiaparken har vi en fastighet med kommersiell verksamhet i markplan och ett fåtal lägenheter med generösa balkonger och loftgång på andra våningen.

Område
Landskrona

Paulssons är en av de största private fastighetsägarna i Landskrona. Vi äger fastigheter med drygt 800 lägenheter, kommersiella lokaler och många garageplatser.

I centrum omfattar beståndet såväl bostadshus byggda på 1990-talet med fräscha moderna lägenheter, som hyreshus uppförda kring förra sekelskiftet med lägenheter med högt i tak, parkettgolv och stuckaturer. Fastigheterna omfattar även lokaler med butiker, café och Landskronas enda biograf.

I södra Landskrona har vi fastigheter belägna precis på kajkanten med lägenheter och kommersiella lokaler med en bedårande sundsutsikt.

I östra delen finns hyresbostäder i bostadsområden uppförda under 1950- till 1990-talet. Här har vi trevåningshus samt femvåningshus med hiss och även etagelägenheter.

På väster har vi två fastigheter som omfattar cirka 50 lägenheter i ett trevligt bostadsområde.

I norra Landskrona ligger Silvergården, uppförd under 1970-talet, och här har vi 265 lägenheter,. Här finns både trevånings- och sjuvåningshus i gott skick.

Samtliga våra fastigheter ligger i närhet till allmän service, kommunikation, skolor och grönområden.

Område
Hjärup

Ute på Prästkragevägen/Blåklintsvägen i Hjärup (inom Staffanstorps kommun) har vi en fastighet med 37 lägenheter fördelat på 1-3:or mellan 44-78 kvm.Samtliga 1:or ligger på andra våningen, medan 2-3:orna antingen är på markplan med uteplats eller på andra våningen med balkong. Det ingår en parkeringsplats per lägenhet. Till varje lägenhet hör ett skötselområde där trädgård (plantering, häckar, markläggning etc), balkong och snöskottning av ovanstående sköts av hyresgästen själv. Området uppfördes 1993 av LB Hus och ingick i ett större fastighetsförvärv som vi gjorde 1995. Kring bostadsområdet ligger grönytor och promenadstråk med närhet till skolan och tågstationen i Hjärup

Område
Löddesborg

I februari 2011 köpte Paulssons Löddesborg, som består av ca 600 hektar mark. Området förvaltas av Löddesborg AB, ett bolag inom vår koncern.

Löddesborg har hyresobjekt i form av bostäder, förskoleverksamhet och arrenden av odlingsbar mark, betesområden samt hamnområde (Vikhög).

I april 2012 stod Gamla Mejeriet klart för inflyttning. Byggnaden renoverades till tre lägenheter på två plan – en lantlig idyll med havsutsikt!

Vi har även uppfört ett nybyggt hus i slutet av Löddesborgsvägen på ett fantastiskt läge intill Lödde Sandskog, med en underbar utsikt över Öresund, och vi renoverar även befintlig byggnation. Även “Statarlängorna” på Löddesborgsvägen är färdigställda.