Våra områden

Vi har många centrala fastigheter där vi eftersträvar rätt mix av utbud och hyresgäster för att skapa en aktiv och intressant stad. Vi hyser en stark kärlek till fastigheterna, insida ska stämma med utsida och utsida med sitt sammanhang.! Vi har många samarbeten i våra områden och tar stadsutveckling på allvar!

Vi vill vara nära våra hyresgäster och ligga med örat tätt mot marken, vi har därför koncentrerat oss till att vara verksamma inom Öresundsregionen och har i dagsläget fastigheter i Lund, Hjärup och Löddeköpinge.

Du som hyresgäst är vår viktigaste spelare – vi vill att ni ska trivas och känna er hemma hos oss. Vi hoppas det blir en lång resa tillsammans!

Lund

I Lund är Paulssons en av de största privata fastighetsägarna med ett bestånd som består av cirka 50.000 kvm fördelat på hälften bostäder och hälften kommersiella objekt. Vi har i dagsläget cirka 250 lägenheter och 100 kommersiella lokaler i Lund.

Den första fastigheten i Lund förvärvades 1960 och i denna fastighet startade Arne Paulsson upp sin glasmästeriverksamhet. År 1994, när glasmästeriverksamheten överläts, förvärvades nio hyresbostadsfastigheter i Lund med omnejd. Fastighetsbeståndet har sedan dess växt betydligt.

Läs mer

I centrala Lund har vi flertalet äldre fastigheter från förra sekelskiftet med många vackra bostäder med hög takhöjd, kakelugnar och dekorativa stukaturer.

Inom kvarteret Apotekaren beläget mitt i centrum är delar av fastigheterna från 1800-talet med inslag så långt bak i tiden som från 1600-talet på sina ställen. Fastigheterna har genomgående kommersiell verksamhet i markplan samt bostäder med inslag av bland annat kontorslokaler och tandläkarpraktiker.

I centrum har vi även rent kommersiella fastigheter såsom butiksgränden mellan Klostergatan och Bytaregatan samt Bruniushuset på Mårtenstorget.

Nära centralstationen i Lund, nordväst från centrum,

ligger vackra sekelskifteshus uppförda i början av 1900-talet med såväl paradläge intill Clemenstorget som mer norrut mot Kung Oscarsbro. Lägenheterna har mycket charm med gamla serveringsgångar, spegeldörrar och vacker stukatur i kombination med modernare kök och badrum.

I västra Lund har vi fem fastigheter i grön, lummig miljö som uppfördes på 40-talet. Lägenheterna har funktionella planlösningar som avspeglar det årtiondet. Fastigheterna består främst av mindre lägenheter.

Vi finns representerade även i den norra delen av Lund. Nära sjukhusområdet vid Sofiaparken har vi en fastighet med kommersiell verksamhet i markplan och ett fåtal lägenheter med generösa balkonger och loftgång på andra våningen.

Hjärup

Ute på Prästkragevägen/Blåklintsvägen i Hjärup (inom Staffanstorps kommun) har vi en fastighet med 37 lägenheter fördelat på 1-3:or mellan 44-78 kvm.Samtliga 1:or ligger på andra våningen, medan 2-3:orna antingen är på markplan med uteplats eller på andra våningen med balkong. Det ingår en parkeringsplats per lägenhet.

Till varje lägenhet hör ett skötselområde där trädgård (plantering, häckar, markläggning etc), balkong och snöskottning av ovanstående sköts av hyresgästen själv. Området uppfördes 1993 av LB Hus och ingick i ett större fastighetsförvärv som vi gjorde 1995. Kring bostadsområdet ligger grönytor och promenadstråk med närhet till skolan och tågstationen i Hjärup

Löddesborg

I februari 2011 köpte Paulssons Löddesborg, som består av ca 600 hektar mark. Området förvaltas av Löddesborg AB, ett bolag inom vår koncern.

Löddesborg har hyresobjekt i form av bostäder, förskoleverksamhet och arrenden av odlingsbar mark, betesområden samt hamnområde (Vikhög).

Läs mer

I april 2012 stod Gamla Mejeriet klart för inflyttning. Byggnaden renoverades till tre lägenheter på två plan – en lantlig idyll med havsutsikt!

Vi har även uppfört ett nybyggt hus i slutet av Löddesborgsvägen på ett fantastiskt läge intill Lödde Sandskog, med en underbar utsikt över Öresund, och vi renoverar även befintlig byggnation. Även “Statarlängorna” på Löddesborgsvägen är färdigställda.