BRF Det Goda Vattnet

i området Södra Brunnshög som växer upp kring forskningsanläggningarna ESS och Max IV har vi byggt en Brf som heter Det Goda Vattnet. Huset stod klart för inflyttning Q4 2022.

Det genomgående temat i projektet är vatten. Lägenheterna har egna spabad och på den gemensamma innergården har en naturpool anlagts. Poolen renas av växter och sandfilter, med bastu i direkt anslutning. Dagvatten sparas i fördröjningsmagasin och används till bevattning av rabatter och planteringslådor.

Det Goda Vattnet är ett flerbostadshus med en mångfald i planlösning. Det finns totalt 61 lägenheter, varav 49 är lägenheter och 12 staplade radhus. Paulssons tradition och erfarenhet av byggprojekt möter ett djärvt nytänkande och en stor portion kreativitet hos vår samarbetspartner de mångfalt prisbelönade Hauschild+Siegel Architecture i detta gemensamma husprojekt.

Radhusen har trädgård eller takterrass, 1- 5 rums lägenheter med loggia eller balkong, etagelägenheter i suterräng intill naturpoolen eller under sadeltak med mysig, romantisk utsikt över slätten. Huset är klätt i slät träfasad med stående eller liggande panel och sadeltak med solceller. Bärande väggar och bjälklag i platsbyggd betong som återkommer i lägenheterna i sitt råa och stabila ursprung. Köket är gjort av återvinningsbart material i minimalistisk och färgrik form. Ekologi och hållbarhet är en framträdande och medveten del i projektet. Utöver boende finns tillgång till gästlägenhet, naturpoolen och bastu, samt badbalkong med panoramautsikt och en artrik vacker trädgård som ska med sin växlighet vara lummig och grön under stora delar av året.

Projekkt namn

Det Goda Vattnet

Plats

Lund

Årtal

2021