Gemensam naturpool, spa på nionde våningen och för den som så önskar badkar i vardagsrummet. Ett av Brunnshögs mer spektakulära bostadshus närmar sig inflyttning.

Ett av de mer spektakulära byggen som nu tar form är vårt brf projekt ”Det goda vattnet”. Ett spännande projekt på uppdrag av Paulssons Fastigheter och arkitektfirman Siegel.

Bostadshuset, intill nybyggda parkeringshuset Aurora, innehåller 61 lägenheter, från enrummare till etagelägenheter i suterräng och tolv radhus med uteplats eller takterrass som staplas på varandra.

– I den täta staden får man inte plats med klassiska radhus. Därför placerar vi dem på varandra. Mer än hälften av lägenheterna är olika inbördes. Bygger vi med mångfald för ögonen får vi också mångfald bland dem som bor där, säger arkitekt Cord Siegel.

Vattentemat löper som en röd tråd genom hela projektet. På innergården anläggs en tolv meter lång naturpool som renas på naturlig väg av växter och sandfilter, helt utan klor. Precis vid naturpoolen ligger en bastu med glasdörrar ut till naturpoolen. På nionde våningen finns en gemensam balkong med spabad.

– Vi tar också hand om dagvattnet genom fördröjningsmagasin som ligger under marken där vattnet sparas och sedan fördelas automatiskt till växterna i trädgården och planteringslådor, säger Cord Siegel.

I några lägenheter finns badkar i vardagsrummet med utsikt över Lund och den egna lilla takträdgården.

– Precis som vi nu allt oftare har öppen planlösning där köket hör ihop med vardagsrummet så tar vi nu ett tredje steg med även badkar i vardagsrummet, säger Cord Siegel.

Jag tror och hoppas på att arkitekturen har skapat förutsättning för att de boende skall trivas väldigt bra på Det Goda Vattnet. De fina planlösningarna, kvalitéerna i form av allt vatten, och blandningen av stora familjer och ensamhushåll tror jag kommer bli lyckat. Brunnshög som plats kommer att utvecklas i takt med bostadsrättsföreningen, det händer mycket i området nu och det präglar intrycket, men när alla maskiner är borta och grönskan tagit över kommer det bli fin karaktär. Säger byggprojekts chef på Paulssons fastigheter Carl Hällås.

Vi välkomnar dem nya bostadsinnehavarna och önskar dom lycka till i sin nya unika bostad. Första etappen flyttar in 9 september 2022

.