Pressmeddelande 15 december 2021

 Victoria Park förvärvar 830 lägenheter i Landskrona

 Victoria Park har förvärvat 830 lägenheter fördelade på 24 fastigheter i centrala Landskrona. Det innebär att Victoria Park etablerar sig i ytterligare en stad i södra Sverige.

– Landskrona är en stad med ett attraktivt läge, med närhet till Malmö och övriga Öresundsregionen. Det är också en kommun på frammarsch, där utvecklingen de senaste åren varit väldigt positiv. Vi ser stora möjlighet att med vår erfarenhet och storlek kunna bidra till att den utvecklingen fortsätter, säger Per Ekelund, vd för Victoria Park.

De 24 fastigheterna ligger samlat i centrala Landskrona, alla inom en radie av knappt 1,5 kilometer. Tillträde sker den 1 mars 2022.

Liksom i övriga kommuner kommer Victoria Park att etablera ett områdeskontor i Landskrona.

– En nära dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. En stark lokal närvaro är en förutsättning för det, säger Per Ekelund.

Säljare är Paulssons Fastigheter, ett familjeägt fastighetsbolag med basen i Lund.

– Vi är glada för att vi har hittat en bra, stabil och långsiktig fastighetsägare som tar över våra hyresgäster och fastigheter i Landskrona. Victoria Park har goda förutsättningar att ta vid som ny ägare med resurser och ett socialt engagemang som vi sökte i processen. Genom affären skapar vi ekonomiska möjligheter för en fortsatt satsning på våra fastigheter i Lund med omnejd, för såväl befintliga utvecklingsfastigheter som nya fastighetsprojekt, säger Ewa Folkesson, vd för Paulssons Fastigheter.

För mer information, kontakta:

Per Ekelund, vd Victoria Park, per.ekelund@victoriapark.se

Ewa Folkesson, vd Paulssons Fastigheter, 0733-99 66 00, ewa.folkesson@paulssons.se

Fredrik Närholm, värderings- och transaktionsansvarig Victoria Park, 070-920 00 54,

fredrik.narholm@victoriapark.se

Jonatan Öhman, kommunikationschef Victoria Park, 073-141 77 47, jonatan.ohman@victoriapark.se

 

I januari byter Victoria Park namn till Victoriahem

Victoria Park och systerbolaget Hembla är två av landets största privata hyresvärdar. I januari 2022 förenas bolagen under det gemensamma namnet Victoriahem. Victoria Park och Hembla tar idag hand om 38 000 familjers hem i 30 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder. Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 450 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag och, liksom oss, en långsiktig ägare av hyresbostäder. www.victoriapark.se